Highlighted
Active Level 6
Ok ke kalau guna S9 plus (used) in 2020?
Bagi opinion sikit guys/gals... ada yg guna S9 plus ke? 
Rasa mcm nak cari satu... dah jumpa  tapi nak opinion you all dulu... help me please...
15 Comments
Highlighted
Active Level 10
Kena tengok condition phone tu tip top ke sebaliknya (sebab *used*). Untuk gaming yg tak menggunakan high speed etc (e.g. candy crush) ok lagi. Apa2 pun S9 plus dikategorikan sebagai high end phone. Menantikan bulan June 2020 tengok sama ada boleh upgrade ke One UI 2.1.
Reply
Loading...
Highlighted
Active Level 6
U guna S9 plus ke? I ada jumpa demo set RM1300. I nak guna utk second phone. Take calls, WhatsApp, and facebook.
Reply
Loading...
Highlighted
Active Level 10
Yes, guna semenjak 1st launching sampai sekarang
Reply
Loading...
Highlighted
Active Level 6
wow.... 2 tahun still rocking dgn S9 plus. Performance still ok kan? Sekarang guna android apa? Bateri dan camera pada you ok tak s9 plus? i tak main games. Kalau u ada gambar s9 plus boleh lah letak sini hehe. Sorry, too many questions.
Reply
Loading...
Highlighted
Active Level 10
Android 10. Bagi i performance S9+ masih tip top sebab tak main games sangat. More towards browsing, YouTube, drama, radio etc.
Reply
Loading...
Highlighted
Active Level 7
s9 plus is good but it wont receive major updates anymore, its still very fast and has good performance
Reply
Loading...
Highlighted
Active Level 6
It will end with Android 10 right? I hope it will get security patch for at least 2 more years.
Reply
Loading...
Highlighted
Active Level 7
u can get a71 too, its fast and gaming might be even better cuz it has a SD chip, a bigger screen and you might get 2 days battery life, i think its a great deal
Reply
Loading...
Highlighted
Active Level 6
thanks for your advice bro, but i'm looking for a phone with a flagship spec, used phone is fine. beside, i've had enough of a phone with a punch hole cut out camera lol.
Reply
Loading...