cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Hairan...benihnya cili merah mengapa ada kuning?

(Topic created on: 10-17-2021 11:16 AM)
NorAhim
Active Level 6
Options
Galaxy Gallery

image


image


image


image


image


image


12 Comments
bobsmkas
Expert Level 1
Options
Galaxy Gallery
👍👍👍
Eddy12
Active Level 7
Options
Galaxy Gallery
kacuk mat salleh ni
NorAhim
Active Level 6
Options
Galaxy Gallery
Tu yang hairannya...beli cili merah tapi saiznya besar sikit daripada biasa kat Tesco. Berkenan tengok saiz tu, bijinya pun campak dalam pasu untung2 tumbuh. Kebetulan musim hujan..benih tu tumbuh dan saya alih 2 pokok kongsi 1 pasu...saja2 tanam. Tengok hidup dan berbuah...rezekilah kalau kacuk mat salleh ni. Tak biasa tengok.🤭
0 Likes
Eddy12
Active Level 7
Options
Galaxy Gallery
cahaya matahari kot,boleh jadi ,haha
NorAhim
Active Level 6
Options
Galaxy Gallery
Masih hairan lagi...ada pokok yang elok je merahnya... buah yang warna kuning ni pun elok je membesar, buahnya tak rosak. Masih mengharap benih ni special 😅😅😅kot2 terjangkit benih cili kuning yang luar negara tu...Thai yellow chili atau Long yellow ringo atau Italian golden marconi sweet pepper. Ni semua jenis cili kuning...🤣🤣🤣punyalah berangan2....
Eddy12
Active Level 7
Options
Galaxy Gallery
wow ,usahawan berjaya dah tu
NorAhim
Active Level 6
Options
Galaxy Gallery
🤣🤣🤣
0 Likes
Eddy12
Active Level 7
Options
Galaxy Gallery
gaya info dia bukan kaleng kaleng nii
NorAhim
Active Level 6
Options
Galaxy Gallery
🤭
0 Likes