Original topic:

Note 9

(Topic created on: 02-17-2024 12:45 AM)
222 Views
Adanamatadi
Active Level 3
Options
Galaxy Note

image


image


Sengaja beli Samsung note 9 screen hijau ni untuk sya lekat terus kat tv like tvbox or android tvbox di mode Dex 
Sya beli daripada marketplace jumpa rm.100
Lagi berbaloi rasanya dari pada beli androidbox tu sendiri

Napa sya kata berbaloi ?
Yela sya dapatkan 6GB Ram and 128GBrom boleh masuk Simcard bila rumah xde wifi
Berbeza bila sya spend rm.200 lebih untuk tvbox certified yng 2GB Ram and 64GB rom ,
Nak instal apps luar playstore punya la susah , aps nak tengok tv pun sebahagian kena langgan , iptv , copy url beli url hem

Yng non certified tu tk payah cerita lah

Sya suka dari tlpon buruk ni , mudah nak instal aps di luar playstore or dalam playstore tu sendiri

Ok untuk game pulak sikit ja yng suport di mode dex sebab budak2 kat rumah ada ja yng nak main game tapi bila kita keluar dari mode dex auto screen mirroring ha di mode screen miroring tu la semua game suport 

Ok mcam mana pulak nak control ? Sya guna mouse blutot sebab pernah guna yng weriles guna usb apa entah yng kecik tu kdang tersekat and cruser kadang menghilang
So paling sesuai guna blutut punya mouse


sebelum ni guna Tx6 , tx9 , TX96 , Tanix , Mi Tvstick , panas and lag teruk , aps pun terkadang crash, semua benda tu dah mati xboleh on , sya xpernah cuba lagi high end punya tv box tapi note 9 buruk ni dah lebih dari cukup bagi sya , 

And apss untuk tengok tv ni pun tkdala sampah sangat yng nak kena layan iklan beratus ratus iklan setiap klik and apss ni free je boleh di kata hampir kepada tkda iklan 

Bila sya cuba note 9 yng buruk ni napa la tk dari dulu ,
Btw sya dah guna 5bulan dah lekat kat belakang tv buruk syatu
Entah kenapa rasa seronok ja bila budak2 main kt tv and tk kacau lagi fon emak ayah atuk nenek
Tu ja la cerita sya


 
9 Comments
GunasamssYT
Expert Level 5
Galaxy Note
Wow, this is very interesting, haha. I still got the note 9 and still work well 💪
GalaxyNoteFit
Active Level 10
Galaxy Note
Mcm ni la bro Note 9 saya jadi bila 3 tahun dah pakai.😂😂😂
johnLabu
Active Level 3
Galaxy Note
Terbaik idea ni 👍🏼
MagZac
Active Level 6
Galaxy Note
Cepat panas tak?
Adanamatadi
Active Level 3
Galaxy Note
Sya tkpernah sentuh tapi sya ada download aps ampere dalam aps tu paling tinggi pun 38 tu ja la
0 Likes
Adanamatadi
Active Level 3
Galaxy Note
35,++ ja20240217_220143_7980_1708178503.jpg
MagZac
Active Level 6
Galaxy Note
Bagus nya temp dia.
Adanamatadi
Active Level 3
Galaxy Note
Usb c hub sya guna yng ni dah 4bulan ,
sebelum ni guna yng rm 15 tu banyak masalah1708179490525.jpg
0 Likes
MagZac
Active Level 6
Galaxy Note
Tgk pattern dia mcm jenis Ugreen, cuma brand dia lain. 👍
0 Likes