Original topic:

S10 battery weak

(Topic created on: 09-29-2022 10:12 PM)
236 Views
Daya87
Active Level 3
Options
Galaxy S
s10 battery status weak. berapa kos untuk replace battery. kalau dah replace, should be ok atau battery akan cepat drain jugak? ada user s10 yang dah pernah replace bateri tak?
0 Likes
6 Comments
Galaxy S
beli masa bila s10.. masa launch ka?
0 Likes
Daya87
Active Level 3
Galaxy S
s10 launch bila. hihi. sy beli 2020
0 Likes
Galaxy S
wah nice to hear.

untuk S10 battery replacement, est. price is RM132.90 excluding labor charges of RM60-RM85
Daya87
Active Level 3
Galaxy S
s10 ni mmg masalah bateri ke. tadi google, mcm ramai je yg share problem sama. tapi yg saya perasan, bateri cpt drain sejak update software
0 Likes
Galaxy S
search di settings "deep sleep" . add semua apps dalam tu kecuali apps yg u nak notification dia datang on time (whatsapp or message). ni life **bleep** untuk greatly improve battery performance
Daya87
Active Level 3
Galaxy S
ok tq. nnt sy tgk, ada perubahan x lepas buat camtu
0 Likes