Arm2972
Active Level 1
Options
Galaxy S
Benda paling **bleep** samsung ckp kat aku adalah gam pelekat back cover yang juga penentu kepada penarafan IP68 pada telefon S20 ULTRA aku adalah dikira "wear and tear". Aku tak tau orang **bleep** mana yg bagi idea itu adalah wear and tear. Benda tu duduk dalam phone...semenjak beli phone aku guna casing yang dibekalkan, bateri x bengkak, phone di jaga baik dan x pernah ada msg overheating. Tp adhesive yg juga menjadi penentu IP68 boleh meleleh kuar dari phone...tp SAMSUNG kata itu salah owner. Kepala hotak korang. Benda yg aku x leh nk acsess mcm mana salah ower. Banyak kes di laporkan seluruh dunia pasal masalah ini. Tp SAMSUNG MALAYSIA cuba nak membodohkan pengguna dengan menyatakan masalah itu x wujud. Abis yg aku kene nie apa? Member aku yg juga guna phone yg sama tp di beli setahun selepas phone aku lebih dulu alami nasib malang. Phone yg konon IP68 masuk air kat dalam lens kamera. SAMSUNG jangan bagi alasan telefon dah lepas waranty. Telefon yg bagus dan berkualiti a.k.a konon flagship yg dijaga elok boleh meleleh adhesive dari dalam menunjukkan BARANG SAMSUNG SEMUA X BERKUALITI. Aku bukan guna 1 jer phone samsung...ada berlambak...tp inilah telefon yang paling x berkualiti. Selepas apa yg terjadi ini, keperjayaan aku kepada Brand SAMSUNG dah x der...SAMSUNG MALAYSIA, from now on i will be your worst enemy.  
4 Comments
Galaxy S
Bagi aku servis samsung paling win tkat ni..mngikut kemahuan aku la.. but psal ip68 tu bkn disyorkn pun untk kne air..dlm waranty pun x cover untk liquid demage.ia hnya claim untk ketahanan air shja bile berlaku kmalangn ape2.bkn untk beria2 berendam or always bsuh fon tu..actually bile phone dh penah bukak cover blkng tu, mmg risiko untk msuk air tu tgi la..sbb gam dh x sme mcm mne dri kilang.
0 Likes
Arm2972
Active Level 1
Galaxy S
Aku rasa ko x paham...phone aku x pernah masuk air n x pernah tukar back cover...tp adhesive dia cair n meleleh di tepi phone. Itu bukan wear n tear sbb kita x keh guna adhesive tu tuk apa2 function...dia berperanan melekatkan back cover dengan body n dalam masa yg sama penyokong kepada IP68 Tu. Faham xsekarang? Its a flagship phone. Xkan after 3 year so call gam dia fail. Aku pakai samsung dari galaxy s sampai sekarang. Dan aku ada setiap model. Kenapa model S20 ultra boleh meleleh gam dan back cover boleh di buka. Banyak blog yg report masalah ini pada phone S20. Tp samsung menafikan.
Galaxy S
Owhh..phm dh...ko mmg x penah tkar gam tu ke? Soh SC bt balik water resistance tu?dh lama mmg cmtu la..ni normal
agustawildcat
Beginner Level 3
Galaxy S
S20 saya pun kena benda sama haih. Dalam duk jaga, tiba tiba glass cover belakang lekang. Adhesive dah tak lekat. Lain macam betul qualitynya
0 Likes