Original topic:

Hotspot not working after ui6.0 upgrade

(Topic created on: 01-08-2024 07:31 PM)
254 Views
Phil-mik
Active Level 2
Options
Galaxy S
When I turn on hotspot from S23 Ultra, the hotspot icon appears and devices can see it but some can't log at all and others(like the other phone S21 ultra) try to log and say logging on without internet connection, although on the s23 ultra there is internet through LTE+
Nothing changed, all settings are the same, but that happened after the upgrade to android 14 one UI6
Any fix? 
26 Comments
Phil-mik
Active Level 2
Galaxy S
Try to disconnect it and restart the phone.... I tried everything and only disconnecting disconnect pro worked well
0 Likes
Samsung_VhLL5rV
Beginner Level 2
Galaxy S

Yes, Disconnect Pro is definitely what's blocking client DNS requests when the phone is acting as a hotspot.  Disconnect Pro hasn't been updated in years so there's probably no fix coming, but disabling it when running hotspot isn't too bad of a solution.

Snugams
Beginner Level 4
Galaxy S
Same issue. I use Bixby to activate the hotspot now
0 Likes
Phil-mik
Active Level 2
Galaxy S
I used routine to activate hotspot automatically when it connects on the car Bluetooth
Snugams
Beginner Level 4
Galaxy S
It's been hit and miss. It actually only worked once. I was not in manual silent mode. Just regular work mode and it did detect car and worked. I feel like the routines or manual silence messed it up
0 Likes
Members_X2mG8G6
Beginner Level 2
Galaxy S

Hi, same issue. My telco package has hotspot and I haven't used any of the quota

The second device can connect to the hotspot but there's no internet. This occurs for every other Dr evice that I try to connect via my S23 Ultra.

Please help!

0 Likes
RedDogRabbit
Expert Level 5
Galaxy S

If you're using VPN, DNS, Firewall rules, etc, change the settings & WiFi HotSpot will work. 

0 Likes